uw bestelling bij Anthémis aromatherapie

Baobab

Baobab
ArtikelcodeE8960
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Baobab
afrikaanse Apenbroodboom - bu-hubub
Adansonia digitata
oorsprongsland Afrika /
koud geperst uit de noten

Baobab olie koudgeperst kbA 20 ml.

E8960-20
€ 7.95

Baobab olie koudgeperst kbA 50 ml.

E8960-50
€ 18.50

Baobab olie koudgeperst kbA 100 ml.

E8960-100
€ 33.50

Baobab olie koudgeperst kbA 250 ml.

E8960-250
€ 77.50
   Beschrijving: Baobab wordt beschouwd als "Tree of Life", omdat het voedsel, water en onderdak geeft aan de inheemse bevolking van Afrika. Het wordt koud geperst uit de zaden van de baobabboom. De olie is uniek geprofileerd met antioxidanten, vitamine A, D, E en F, evenals omega 3, 6 en 9 vetzuren. Het is zeer penetrerend, waardoor het perfect is voor intensief huidgebruik en de droge huid onmiddellijk verzacht.

In huidverzorging wordt het gebruikt in crèmes, lotions en balsems en als massageoliebasis voor etherische oliën.

Gebruikelijk gebruik:

voedt de huid: het heeft een hydraterend effect op de huid. Het werkt als een verzachtend middel, dat het oppervlak van de huid smeert en zorgt voor een zacht en glad uiterlijk en gevoel van de huid. Deze olie verbetert de elasticiteit en verstopt de poriën niet. Het kan zowel overdag als 's nachts als natuurlijke vochtinbrengende crème worden gebruikt.

Vernieuwing van huidcellen: De huid raakt gemakkelijk beschadigd door de zon, het gebruik van agressieve huidverzorgingsproducten etc. Aangezien deze olie tonnen vitamines en voedende voedingsstoffen bevat, kan het de huid van binnenuit genezen en de cellen verjongen. Door de aanwezigheid van ontstekingsremmende eigenschappen vermindert het roodheid van de huid en vermindert het ontstekingen. Het is ook een uitstekend ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de anti-verouderingseigenschappen en UV-bescherming.

Brengt de olieproductie in de huid in evenwicht: het zit boordevol voedingsstoffen en mineralen en helpt de epidermis van de huid te voeden, de buitenste laag van de huid die een waterdichte barrière vormt en onze huidskleur creëert. Mensen met een laag linolzuurgehalteApenbroodboom-olie is rijk aan essentiële vetzuren. Het hoge aandeel aan tocopherol maakt de olie zeer stabiel. (houdbaarheid).
Brengt de olieproductie in de huid in evenwicht: het zit boordevol voedingsstoffen en mineralen en helpt de epidermis van de huid te voeden, de buitenste laag van de huid die een waterdichte barrière vormt en onze huidskleur creëert. Mensen met een laag linolzuurgehalte in hun huid produceren meer olie op hun huidoppervlak. Aanwezigheid van linolzuur helpt de vorming van olie in de huid in evenwicht te brengen.

Vermindering van striae: het vitaminegehalte van baobabolie helpt striae terug te dringen. Het behoudt de elasticiteit van de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine onder de huid. Dit geneest de striae in het proces.

Glanzend haar: het wordt steeds meer gebruikt in haarverzorgingsproducten, met name shampoo, waar in combinatie met de shampoo-ingrediënten de baobab het haarzakje binnendringt om het te verrijken met vocht en de elasticiteit te verbeteren terwijl de hoofdhuid wordt gevoed. De relatief lichte en zeer penetrerende aard van baobab verzwaart het haar niet.

Huidtype: Alle huidtypes

Bewaren: Het wordt aanbevolen om drageroliën op een koele, donkere plaats te bewaren om hun versheid en maximale houdbaarheid te behouden. Als ze gekoeld bewaard worden dienen ze voor het gebruik op kamertemperatuur gebracht te worden.

Verzachtend bij zonnebrand, helpt de huid te regenereren. De olie wordt snel door de huid opgenomen en laat geen vetfilm achter. Maakt de huid zijdezacht en houdt deze soepel.
Zeer geschikt voor huiden die snel uitdrogen en ruw en schilferig zijn. (bijv. bij eczeem en psoriasis)
Goede stabilisator voor oliemengsels met Rozenbottelolie, Teunisbloem- en Granaatappelolie

            

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar
Schrijf een review